csodaszerek

2020.07.18. 13:59

Ez az öt legjobb étel, ha fogyni szeretne

A nyár a pihenés, a nyaralás szezonja, ám sajnos sokan ebben az időszakban hajlamosabbak az egészségtelen étkezésre. A strandon könnyebben elcsábulunk és eszünk meg néhány gombóc fagyit, lángost, vagy hamburgert. Ha viszont az alábbi ételeket beiktatjuk az étrendünkbe, akár még fogyhatunk is.

Forrás: Shutterstock

Uborka

Az uborka az egyik legkedveltebb zöldség. Nem véletlenül szeretjük ezt a lédús, ásványi anyagokban gazdag, kalóriaszegény zöldséget. Egyrészt finom, másrészt alig van benne kalória, nem terheli meg a gyomrot – írja a Mindmegette. Lúgosító és méregtelenítő hatásának köszönhetően beindítja az anyagcserét, megszabadít a felesleges salakanyagtól. Az uborkának emellett gyulladáscsökkentő hatása is van.

Görögdinnye

A legkedveltebb nyári gyümölcs kétségkívül a görögdinnye. A dinnye 95 százaléka víz, így kiváló méregtelenítésre és hidratálásra is. A dinnye vízhajtó és lúgosító hatású, viszont alacsony a kalóriatartalma. Egyes kutatások szerint a dinnye zsírbontó hatással is rendelkezik.

Főtt kukorica

A másik nagy kedvencünk a főtt kukorica. Van egy jó hírünk, nem kell, hogy lelkiismeret-furdalása legyen, ha megeszik egy vagy két csővel. 10 dkg kukorica kb 86 kalóriát tartalmaz. Cukortartalma ugyan lényegesen magasabb a többi gabonafélénél, mégis nyugodtan fogyaszthatják a cukorbetegek is, mert lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz. Magas rostanyag tartalma miatt pedig a fogyókúrázók is nagyon szeretik.

A főtt kukoricát bátran fogyaszthatjuk diétázás alatt is

Spenót

A friss nyári saláták elengedhetetlen alapanyaga a spenót, amely rendkívül egészséges, sok értékes tápanyagot tartalmaz. Magas rosttartalma segít abban, hogy beinduljon az anyagcseréje. A benne lévő káliumnak köszönhetően enyhe vízhajtó hatással is bír. Spenótot persze már minden évszakban lehet kapni. Ha nem szereti a salátába, akkor reggeli turmixokba, smoothie-ba is remekül felhasználható.

Áfonya

Ha minden nap csak egy csészényi áfonyát fogyasztanánk, már sokat tennénk az egészségünk érdekében. Az áfonya tele van antioxidánssal és C-vitaminnal, erős antibakteriális hatással bír. Magas a rosttartalma, ami jótékonyan hat az emésztőrendszerre. Segíti az emésztést, az egészséges székletürítést és a méregtelenítési folyamatokat is. Az áfonya tartalmaz olyan vegyületet is, ami segít a zsírbontásban.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!