Más a szükséges mozgás mennyisége

2018.12.06. 09:00

Ennyit kéne mozognunk életkorunk szerint

Azt eddig is tudtuk, hogy szükséges mozogni ahhoz, hogy egészségesek és fittek maradjunk, sőt ahhoz is, hogy beindítsuk, felgyorsítsuk a gyógyulás folyamatát. De mennyit kéne mozognunk?

FMH

A mozgásnak számos jó hatása van, ne hanyagoljuk el

Forrás: shutterstock

3–5 éves kor közt gyakorlatilag ébrenlétük során szinte egész napi aktivitás ajánlott a gyerekeknek, 6–17 éves kor közt legalább napi 60 percnyi közepes vagy intenzív testmozgásra van szükségük a fiataloknak.

Felnőtt korban heti 150– 300 perc közepes intenzitású vagy 75–150 perc erős intenzitású mozgás szükséges. Ehhez legalább heti két izomfejlesztő edzés ajánlott. Kismamáknak és frissen szült nőknek legalább heti 150 percnyi közepes intenzitású mozgás ajánlott, a nőgyógyász jóváhagyásával.

A mozgásnak számos jó hatása van, ne hanyagoljuk el
Fotó: shutterstock

Krónikus betegséggel vagy fogyatékossággal élőknél azoknak, akik képesek rá, a felnőtteknek ajánlott mozgásmennyiség az optimális, mind az aerob, mind az izomfejlesztő edzések tekintetében.

A szakértők ugyanakkor azt is hangsúlyozták, hogy a több mozgás és a kevesebb ülés kombinációja akkor is hasznos, ha nem érjük el a korunkban, állapotunknak ajánlott mennyiségeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában