zaklatási botránytól tartanak

2018.01.30. 12:44

Eltüntetik a szexi hoszteszeket a dartsversenyekről

A döntés a játékosokat is megosztotta a világelső Michael van Gerwen örült neki: ahogyan fogalmazott, őt eddig sem érdekelték a lányok.

Óriási felháborodást okozott a dartsszurkolók körében a Professional Darts Corporation (PDC) döntése, miszerint a tévés tornákon a játékosok bekísérő hölgyek (walk-on girl) nélkül vonulnak ezentúl a színpadra. A rajongók ezzel olyannyira nem értenek egyet, hogy a lányok további szerepvállalásáért online petíciót indítottak, ezt már több tízezren aláírták. A PDC azzal indokolta döntését, hogy szeretné „családbaráttá” tenni a versenyeket.

„Nem hiszem, hogy ez a valódi indok, hiszen akkor az alkoholt is ki kellene tiltani. Úgy gondolom, az sem családbarát, hogy egy aréna tele van részeg emberekkel. A valódi ok, hogy fél a PDC a szexuális zaklatási botrányoktól. Azt hiszik, talán kevesebbet veszít a sportág, ha nem lesznek bekísérő lányok, mintha kitörne egy botrány”

- mondta a Borsnak Vereczkey Lajos, a Magyar Darts Szövetség főtitkára.

A döntés a játékosokat is megosztotta a világelső Michael van Gerwen örült a döntésnek, ahogyan fogalmazott: őt eddig sem érdekelték a szexi lányok. Az ötszörös világbajnok Raymond van Barneveldnek azonban nem tetszik a szigorítás.

„Hiányoznak majd a lányok. Számomra ők részei a dartsnak”

- a Twitteren.

Hazánk egyik legjobb dartsosa, a 2009-ben a vb-n is szereplő Bezzeg Nándor szerint nem csökken majd a sportág népszerűsége azért, mert mellőzik a csinos lányokat a tornákról.

„A darts sikere a sportolón múlik, értük szurkolnak a rajongók, a hölgyek csupán a show részesei voltak”

- fogalmazott Bezzeg.

Borítókép: AFP

 

Címkék#darts

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!