Szívzűröktől a csontproblémákig

2018.02.26. 08:30

Egészségtudatos polgárok vettek részt a maroshegyi egészségnapon

Hosszú sorokban várták az emberek a művelődési házban, hogy sorra kerülhessenek a maroshegyi egészségnap szűrővizsgálatain. A városrész szűrőnapját szombatra tették, hogy azok is részt vehessenek rajta, akik egyébként hétköznap dolgoznak.

S. Töttő Rita

Fotó: Fehér Gábor

Kardiológiai problémákkal érkezett és kíváncsi volt a maroshegyi egészségnap tanácsadóinak véleményére is Horváth Ibolya. A közelben lakó hölgy – rengeteg városrészi érdeklődővel egyetemben – már reggel eljött a Gárdonyi Géza Művelődési Házba, hogy feltehesse kérdéseit az egészségügyi szakembereknek, s hogy részt vehessen a szűrővizsgálatokon.

– Járok ugyan rendszeresen orvoshoz, de nem akartam kihagyni ezt a lehetőséget sem – mondta Ibolya, akinek fontos volt az időfaktor, vagyis az, hogy minél előbb és minél több vizsgálaton részt vehessen. S épp ez az, ami miatt fontosak a hasonló napok: – Itt szinte pillanatok alatt részt vehetünk számos fontos szűrésen, a szakemberek nagyon kedvesek és gyorsak. Hamar megtudhatunk olyan dolgokat, amelyekre megeshet, hogy csak hónapok alatt derülne fény – tette hozzá.

Az egészségnapon a kardiológiai tanácsadás mellett melanóma­szűrés, csontsűrűség-vizsgálat, szemészeti és dietetikai tanácsadás is volt, amelynek egy részét kipróbálta Törő Gábor országgyűlési képviselő is. A résztvevőkhöz a délelőtt folyamán csatlakozott Brájer Éva, Maroshegy önkormányzati képviselője és Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok is.

Számos problémára rákérdezhettek a maroshegyiek az egészségnapon  Fotós: Fehér Gábor

– Székesfehérvár lassan egészségtudatos várossá válik – hangsúlyozta a tanácsnok. Hozzátette: – Mára igazán elmondhatjuk, hogy sportváros és egészségváros is vagyunk egyben, ami annyit jelent, hogy nagyon sokan eljárnak a szűrővizsgálatokra, amelyet minden városrészben rendszeresen megrendezünk, minden évben visszatérően – mondta el Östör Annamária. Így már idejekorán kiderülhetnek a rejtett betegségek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában