szűrővizsgálatok és mozgás

2019.02.10. 07:05

Egészségnap lesz a sukoróiaknak

A község önkormányzata idén márciusban is megrendezi települési Egészségnapját.

S. Töttő Rita

A magas koleszterinszint a vérből biztosan kimutatható, egyéb külső tünetek nem biztos, hogy megjelennek

Forrás: shutterstock

A 2011 óta minden évben megrendezésre kerülő eseményen a különböző mozgásformák kipróbálása mellett számos ingyenes egészségmegőrző szűrővizsgálat várja Sukoró lakosságát, valamint a Vöröskereszt munkatársainak köszönhetően véradásra is lehetőség nyílik – mondta el a Fejér Megyei Hírlapnak Mészárosné Hegyi Gyöngyi polgármester, hozzátéve: a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának önkéntesei is évek óta hozzájárulnak az Egészségnap sikeréhez. Az idei alkalom március 9-én, szombaton 9 órától lesz a sukorói iskola és óvoda aulájában.

Bédné Molnár Hajnalka védőnő és Hudákné Huszár Éva Kinga szakasszisztens sok éve tartó lelkes szervezői munkájának köszönhetően idén is számos új vizsgálati lehetőség színesíti az Egészségnapot: a vérnyomás- és vércukorszint-mérés mellett koleszterinszint-mérés, gerinctorna és jógabemutató, ízületi és gerincgörbület-vizsgálat, érszűkület- és tüdőkapacitás-mérés, tüdőszűrés, prevenciós előadások, látás- és hallásvizsgálat, valamint bőrgyógyászati szűrés is várja a résztvevőket.

Egészségünk a legfontosabb kincsünk – vallja Mészárosné Hegyi Gyöngyi Éva polgármester asszony, hozzátéve, hogy a megelőzés a legfontosabb, ezért is örül, hogy minden évben sok sukorói él a lehetőséggel és ellátogat az ingyenes települési Egészségnapra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában