20 ezren adakoztak

2019.12.21. 11:28

Bezár a Mikulásgyár

A karitatív akció keretében eddig már csaknem 20 ezren adták le ajándékaikat a fővárosi Millenáris Parkban.

Budapest, 2018. december 12. A MikulásGyár karitatív akció adománygyûjtõ sátra a budapesti Millenáris Parkban 2018. december 12-én. MTI/Mohai Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

A Mikulásgyárba több mint ötven cég küldött önkénteseket, majdnem hétszáz civil, vállalati dolgozó kapcsolódott be a munkába. Idén sikerült mintegy 100 000 kilogrammnyi adományt, köztük 50 ezer könyvet összegyűjteni.

A legtöbb magánszemély idén is tartós élelmiszert ajánlott fel a rászorulóknak, de sokan adományoztak játékot, tisztító- és tisztálkodási szereket, ruhákat, de volt, aki fenyőfát vagy számítógépet hozott.

Vidéken a postahivatalokban is fel lehetett adni az adományokat, a Magyar Postának köszönhetően még szombaton is érkeznek szállítmányok Budapestre. Ezeket is a Magyar Vöröskereszt továbbítja a mélyszegénységben élő családokhoz.

Az idén tizenötödik alkalommal megrendezett karácsonyi jótékonysági akció keretében november 29-étől lehetett ajándékokat felajánlani a rászorulóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!