veszély

2020.07.13. 10:20

Az internetes zaklatás évekre összetöri az áldozatokat

A szakértő szerint az internetes zaklatás ellen a szülők azzal is tehetnek, ha korlátozzák a gyerek képernyő előtt tölthető idejét.

Forrás: Shutterstock

A fiatalokat célzó internetes zaklatás (cyber bullying) évekre összetöri az áldozatokat – mondta Ormos Zoltán internetes szakjogász hétfőn az M1 aktuális csatornán.

A szakértő felsorolása szerint ilyen zaklatásnak minősül a kiközösítés, a csúfolás, a hazugságok terjesztése, a rágalmazás és becsületsértés, súlyos esetekben a szexuális jellegű, a gyerekeket, tiniket nem teljes öltözetben mutató képek közzététele. Utóbbiak jelentős büntetési tétellel fenyegető bűncselekmények – fűzte hozzá.

Közölte: tíz gyerekből csak egy mer beszélni a sérelmeiről, amelynek okai között említette, hogy így az is kiderül, mennyi időt töltenek internethasználattal. Ormos Zoltán szerint az internetes zaklatás ellen a szülők azzal is tehetnek, ha korlátozzák a gyerek képernyő előtt tölthető idejét.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!