sajnos

2018.07.25. 10:25

Az egészséges ételek is hizlalhatnak

Ezért nem árt egy kis odafigyelés.

Sajnos még a „legtrendibb” ételek sem mentesek a kalóriáktól. Néhány szuperkaja extraegészségesnek tűnhet, de ha rendszeresen fogyasztja őket, simán felszaladhat néhány pluszkiló. A következő finomságokat például érdemes elkerülnie, ha fogyókúrázik – írja a Mindmegette.

TOFU

A tofu sok-sok vasat, fehérjét és kalciumot tartalmaz, így nem csoda, hogy a vegák és a vegánok nagy kedvence. Azonban az éttermekben általában jócskán meglocsolják szójaszósszal és egyéb ízfokozókkal, melyek bizony hemzsegnek a kalóriáktól.

EPER

Ebben a gyümölcsben rengeteg antioxidáns található, melynek köszönhetően segít megelőzni a szív-és érrendszeri betegségeket, a gyulladásokat és a rákot is. Azonban szinte minden esetben növényvédőszerekkel és vegyszerekkel permetezik, melyek lassítják az anyagcserét, így megnehezítik a fogyást.

SPENÓT

Az eper után a spenót a leginkább vegyszerekkel terhelt szuperétel a Környezetvédelmi Munkacsoport listája szerint, ugyanis a vizsgált spenótok 97%-a tartalmazott peszticid-maradékokat. Nem hangzik túl jól, ugye?

KÓKUSZOLAJ

A kókuszolaj most nagyon trendinek számít, és szinte bármilyen finomságot felturbózhat vele. Viszont ha minden menühöz hozzáad egy-két kanállal, akkor annak előbb-utóbb a mérlegen is nyoma lesz.

KESERŰ CSOKOLÁDÉ

Az étcsoki tökéletes választás, ha csökkenteni szeretné a cukor iránti vágyát diéta közben, de csak akkor, ha legalább 70%-os kakaótartalommal bír. Ha ugyanis ennél kevesebb az arány, akkor valószínűleg több cukrot fog bevinni a szervezetébe, mint amennyit tervezett. Pontosan ezért mindig figyelmesen olvassa el, hogy mi van a nasi címkéjére írva!

KÁVÉ

A kávé segít megelőzni a szív-és érrendszeri betegségek, valamint az Alzheimer-kór kialakulását. Azonban ha nem tisztán, hanem cukorral, tejszínhabbal, vagy édes szirupokkal ízesíti, könnyen a fogyókúra rovására mehet. Ha nem tudja meginni önmagában, legfeljebb egy kis sovány tejjel és fahéjjal turbózza fel!

Borítókép: Illusztráció / Shutterstock / Dean Drobot

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!