Pop-Rock-Jazz Fesztivál

2019.10.03. 13:10

Amatőr zenekarok jelentkezését várják a tehetségkutatóra

Minden műfajból várnak jelentkezőket a Paksi Amatőr Pop-Rock-Jazz Fesztiválra. A nevező együttesek legjobbjai felléphetnek a november 9-i rendezvényen, ami a Peet Project koncertjével zárul.

Fotó: MOLNAR GYULA

A Paksi Amatőr Pop-Rock-Jazz Fesztivál 22. alkalommal kerül megrendezésre, és a harmadik legrégebbi tehetségkutató Magyarországon. Idén is a Csengey Dénes Kulturális Központban szervezik meg november 9-én.

A zenei versenyre amatőr együttesek nevezését várják október 18-ig stílusbeli megkötések nélkül.

A legjobb 12 banda aztán felléphet a rendezvényen, ahol neves zsűri véleményezi a koncertjeiket, nevezetesen Berki Tamás Máté Péter-díjas zenész, zeneszerző, Tóth Viktor szaxofonművész, Cserteg István, a Peron Music alapítója és Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára. Pontjaik alapján kialakul a végeredmény, és átadják a nyereményeket. Az első helyezett 100, a második 70, a harmadik 50 ezer forintos hangszervásárlási utalványt kap, melyek a pécsi Tajti Music-nál vagy a pesti Hangszerarzenálban válthatók be.

A győztes egyik dalát játssza majd 3 hónapon át a Fortuna Rádió, mi több, interjút is készít a verseny legjobbjával.

A tehetségkutatón továbbá fellépési lehetőségeket is nyerni lehet. Az első helyezett továbbá fellép az Öröm a Zene nagydöntőjében.

A rendezvény Tóth Viktor szaxofonművész workshopjával kezdődik, – melynek címe A fejlődés titka -, és a Peet Project másfél órás koncertjével zárul. A tehetségkutató a Hangfoglaló Program támogatásával jön létre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!