a púderen túl

2017.09.15. 19:14

Alapozza meg a szépségét!

Néhány ügyes trükkel a bőrhibák könnyedén eltüntethetők.

Az évek múlásával egyre több folt, kipirosodott rész és erecske jelenik meg a bőrön. A megfelelő alapozókkal azonban ezek tökéletesen eltüntethetőek. Íme néhány tipp a Fanny magazin alapján:

Pigmentfoltok

A nem megfelelő fényvédelem mellett történő napozás következtében sokak bőrén jelennek meg barnás elszíneződések, leginkább az arcon, a dekoltázson és a kezeken.

A megoldás: Krémes korrektorral eltüntetheti a foltokat. Alaposan dolgozza be a bőrébe, majd erre vigye fel az alapozót. A korrektor mindig legyen egy árnyalattal világosabb az alapozónál vagy púdernél!

Szemkörnyéki karikák

A stressz, a kialvatlanság és az állott levegő, illetve a nem megfelelő nyirokkeringés miatt miatt hamar karikás, táskás lesz a szem környéke.

A megoldás: A színkorrekció elve alapján egy sárgás korrektorral tökéletesen elfedheti a fáradtság jeleit! Ne stiftet, hanem folyékony állagú terméket válasszon, hogy könnyű legyen felvinni a szem körüli, érzékeny területre, és csak egészen vékony rétegben kerüljön a bőrre.

Értágulatok

Az apró erecskék többnyire az arcon és az orr körül láthatók. Megjelenésükért elsősorban a túlzott napozás vagy a magas vérnyomás okolható, de örökletes is lehet a jelenség. Minél szárazabb a bőr, annál egyértelműbben látszanak.

A megoldás: Optikailag a zöld színű korrektor semlegesíti leghatékonyabban a piros felületet, ezt is az alapozó vagy a színezett hidratáló krém alá kell felvinni.

Pattanásos bőr

A kombinált bőrűek még negyvenen túl is gyakran szenvednek a pattanásoktól, illetve mitesszerektől, különösen a homlok, az orr és az áll területén. Emellett nem ritka a pórusok kitágulása sem.

A megoldás: Először is le kell fednie a pattanásokat és a mitesszereket valamilyen antibakteriális alapozóval. Ezt követően púderrel érheti el az egységes tónust. Ahhoz, hogy a végeredmény ne tűnjön álarcszerűnek, a kozmetikumot egy széles fejű ecsettel kell felvinnie a bőrre.

Borítókép: Rido / Shutterstock

Címkék#szépség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!