tiszta étkezés, szuperélelmiszer

2018.06.19. 15:00

A vegetáriánus konyha éve 2018

Az egészségtudatosság egyre nagyobb teret hódít. Ebben az életmódban fontos szerepet játszanak az úgynevezett szuperélelmiszerek.

FMH

ghg

Forrás: shutterstock

A szuperélelmiszernek vagy szuperételnek nem létezik hivatalos meghatározása, általában olyan élelmiszerekről van szó, amelyek tápanyag-összetételük révén több egészségügyi előnyt nyújtanak más termékekhez képest. Táplálkozásunkban, élelmiszer-választásainkban a tudatosság már nemcsak divat, hanem trenddé kezd válni. Egy felmérés szerint a magyarok mintegy fele követ valamilyen táplálkozási irányvonalat, vagy törekszik arra, hogy étkezési szokásain változtasson. A dietetikusok által előrejelzett legnépszerűbb top 10 élelmiszer csökkenő sorrendben idén: erjesztett élelmiszerek, avokádó, magvak, diófélék, zöld tea, ősi gabonák, kelkáposzta, egzotikus gyümölcsök, kókuszból készült termékek, lazac.

Úgy tűnik, a 2018-as év a vegetáriánus és vegán konyha évének számít, a hiperhelyi főzés – olyan alapanyagokból, amelyek beszerzése gyalogosan elérhető távolságban lehetséges – egyre nagyobb teret hódít. A diétatrendek közül a clean eating – azaz tiszta étkezés – és a növényi alapú étrend után a ketogén diéta áll a harmadik helyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!