Tévézéssel még több időt töltünk el

2019.11.01. 16:30

A számítógép is okozhat függőséget

Egy hazai felmérés szerint az internethasználók mintegy háromnegyede rendszeresen játszik, az ezzel eltöltött idő alkalmanként közel másfél órát tesz ki, míg a szenvedélyes gamerek ennél akár egy órával is többet játszanak.

FMH

A válaszolók 73 százaléka rendszeresen játszik Fotó: Shutterstock

Ez épp fele annak, amit egy átlagos magyar egy átlagos napon tévénézésre szán.

Ma már a pszichológia is foglalkozik a függőségnek ezzel a formájával, amely éppen olyan veszélyes, mint az alkoholfüggőség, vagy más káros szenvedély. De lássuk, mit mutat a magyarok esetében a felmérés, amely azokra terjedt ki, akik gyakran és sokféle játékkal szórakoznak, de nem úgynevezett hardcore, „csak” core gamerek.

A válaszolók 73 százaléka rendszeresen játszik Fotó: Shutterstock

A vizsgálat eredménye szerint a válaszadók csaknem háromnegyede több-kevesebb gyakorisággal, de rendszeresen játszik valamilyen játékkal. Az átlagos internetezők közül a legtöbben naponta vagy hetente játszanak, egy-egy alkalommal átlagosan 84 percet töltenek gép előtt. A magukat core gamereknek tekintők ennél gyakrabban és hosszabb ideig játszanak: több mint felük naponta, harmaduk pedig hetente ül le a gép elé, játékkal pedig alkalmanként 142 percet töltenek. Általánosságban elmondható, hogy minél fiatalabb valaki, annál nagyobb eséllyel lesz gyakori gamer. A felmérés vizsgálta a legkedveltebb játéktípusokat is. A válaszok alapján itthon a logikai és ügyességi játékok a legnépszerűbbek. A fiatalabbak számára azonban az akció, sport, autó és kaland tematikájú kihívások a legvonzóbbak, a core gamerek döntő része pedig az akciójátékokat keresi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában