egészségnapot tartottak

2019.10.02. 07:05

A megelőzés fontosságán volt a hangsúly a sárkeresztesi szűrőnapon

Ingyenes szűrővizsgálatokkal tarkított, mindenki számára érdekes és hasznos egészségnapot tartottak a településen.

Palocsai Jenő

Az aktív civil szervezetekkel bíró település szinte minden héten kínál programot, lehetőséget a helyi lakosoknak, hol a kikapcsolódásra, hol a tanulásra, hol az egészség megóvására, illetve visszaszerzésére.

A művelődési házban rendezett ingyenes program elsődleges célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a betegségek megelőzésének fontosságára, az egészségtudatos gondolkodásra való nevelésre. A program keretében megmérték a bátrabb érdeklődők cukorszintjét, koleszterinjét, de volt látás- és hallásvizsgálat is, sőt a sokak számára legfélelmetesebb fogászati szűrésre is volt lehetőség.

Mivel az egészség már a táplálkozásnál kezdődik, ezért a rendezvény ideje alatt egészséges ételeket is kóstolhattak a keresztesiek. Helyi asszonyok koszorúja készített otthon, sőt a kultúrház kis konyhájában is néhány igazán egészséges csemegét. Volt közöttük „mindenmentes” sütemény és palacsinta, de speciális műanyag edényekben még rizst, bulgurt és csirkemellet is pároltak, méghozzá a mikrohullámú sütőben. Természetesen nem feledkeztek meg a legtöbbet dicsért ételfajtákról sem, így volt többféle saláta is, különböző zöldségek színes és ízes keverékéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában