ne hagyja magát!

2020.08.28. 10:13

A következő napokban tetőzhet a parlagfű pollenkoncentrációja

A tisztiorvosi Facebook-oldalon kiemelték, a jelenlegi ismereteik alapján az allergiások nincsenek nagyobb veszélyben a SARS-CoV-2 vírussal megfertőződés szempontjából.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Elizaveta Galitckaia

A következő napokban jellemzően magas lesz a pollenterhelés, és a napokban várható a parlagfű pollenkoncentrációjának tetőzése is – tudatták a tisztifőorvosi Facebook-oldalon pénteken.

Kiemelték azt is, hogy a jelenlegi ismereteik alapján az allergiások nincsenek nagyobb veszélyben a SARS-CoV-2 vírussal megfertőződés szempontjából.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ augusztus 8-án közölte, hogy kezdődik a parlagfűszezon, a tünetek enyhítésére fontos a gyógyszeres kezelés és a szakemberek tanácsainak betartása.

Honlapjukon kitértek arra is, hogy a parlagfűpollen koncentrációja általában augusztus végén-szeptember elején tetőzik, és a pollenszemek az első fagyokig jelen lehetnek a levegőben.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!