tippek

2019.07.12. 21:13

A gyümölcsök is segíthetnek a szépítkezésben

Ezek a finomságok kívülről és belülről is táplálnak.

Mediaworks / Fanny

Forrás: Shutterstock

Miközben családjának készíti az ebédet, tegyen félre egy-egy szemet vagy szeletet a gyümölcsökből a délutáni szépítkezéshez! A házi kozmetikumokhoz a Vasárnap Reggel ad néhány könnyen elkészíthető receptet.

Ananász

Sosem árt, ha a piros, óriásira duzzadt pattanások eltüntetésére kéznél van egy bevált ötlet. Igen hatásos, természetes gyógymódot biztosít az ananászos kezelés. Mixeljen össze 2 szelet ananászt, adjon hozzá 1 kk. tejfölt, valamint egy kevés – gyógyszertárban kapható – agyagot! Mindezt oldja fel ürömfűfőzettel, majd keverj pépesre robotgéppel! Naponta kétszer vigye fel a készítményt a kezelendő bőrfelületre!

Az ananász hatóanyagai nemcsak a pattanások eltüntetésében segítenek, hanem a fénylő, zsíros arcbőr kellemetlen tüneteit is megszüntetik.

Banán

A húzódó, száraz bőr a következő trükk hatására bársonyossá válik. Keverjen 2 ek. túróhoz 1 ek. tejszínt és 1 tojássárgáját, majd törjön össze egy közepes banánt, és dolgozza a tejszínes masszához! Fél órára tegye fel az arcára, majd langyos vízzel öblítse le!

Már régóta tudjuk, a kókuszos kozmetikumok fantasztikus illatot kölcsönöznek használóiknak. Ez a hajápolókra szintén igaz, ám ha emellett még banánkivonatot is tartalmaz a termék – fürtjei egészen biztosan selymesek is lesznek.

Citrom

Ha duzzadt a lába, esténként áztassa meleg, citromos vízbe! Egyszerűen facsarja a gyümölcs levét a lábfürdőbe! Amellett, hogy nyugtató hatású, még a repedezett, durva bőrt is puhítja. Félórás lazítás után mártson egy zokni a vízbe, majd kicsavarva húzza a lábára, amit felpolcolva legalább fél óráig pihentessen így!

Fokozhatja a kényeztetést, ha az áztatás és a zoknikúra után még citromos krémmel is bekeni a lábát.

Dinnye

Illatos sárgadinnyéből hasítson le egy vékony szeletet, passzírozza át, majd keverje össze tejjel és zabpehellyel! A finom pakolást kenje az arcára, majd pihenjen így tíz percig! Ez a kis kúra kiválóan felfrissít egy fárasztó nap után.

A dinnye hatóanyagait a kozmetika egyéb területén is bevetheti, többek között a szőrtelenítéshez. Próbálja ki a gyümölcskivonatot tartalmazó gyantát, és bőre sokkal hamarabb megnyugszik a fájdalmas kezelést követően.

Eper

A gyümölcs szeletekre vágva vagy összetörve, kaolinnal összekeverve pakolásként is kiválóan alkalmazható a zsíros bőr ápolására. Ám ha tejföllel vagy tejszínnel mixeli, a száraz és a normál bőr kezelésére javasoljuk. Egy finom lyukú teaszűrőn préseljen át néhány epret! Kb. 1 ½ kk. eperpépet keverjen habosra 2 kk. vajban, és a gyümölcs levét is mixelje hozzá! Kenje az arcára, majd 10 perc múlva mossa le meleg vízzel!

Kivi

Az ásványi sóban és vitaminban gazdag gyümölcs tápláló és energetizáló kivonatai javítják és felpezsdítik a bőrt. Próbálja ki a kiviből készült tisztítómaszkot! Egyszerűen elkészíthető ez a pakolás: pépesítsen 1 meghámozott kivit, és keverjen hozzá 1 kk mézet!

Narancs

Szűr leve használható arclemosóként, de egy kis krémmel és hintőporral keverve élénkítő pakolást készíthet belőle. Ha pedig barna bőrszínét szeretné megőrizni, abban is segít a kedvelt déligyümölcs. Vegyen narancsfürdőt, azaz gazdagítsa fürdővizét négy frissen facsart narancs levével! Ennek hatására megnyugszik a kipirosodott bőr, és a faggyútermelődés is kedvezően alakul.

Őszibarack

Az eltömődött pórusok tisztítására is létezik hatásos gyümölcsmaszk. Mindössze 2 dl joghurt, 1 sárgarépa, ½ friss őszibarack és ½ uborka kell hozzá. A répát, a barackot és az uborkát vágja kis darabokra, és turmixolja össze a joghurttal! Vigye fel az arcára, és pihenjen 10 percig, majd alaposan mossa le!

Ribizli

Régóta vágyik már arra, hogy ellátogasson egy wellness-szalonba, de nincs rá se pénze, se ideje? A legegyszerűbb megoldás, ha ribizli-illóolajat tartalmazó maszkkal ajándékozza meg magát. Tegyen néhány cseppet 1 csészényi zabliszthez, majd adjon hozzá 1 kk. bázisolajat (pl. szójaolajat) és vizet! Keverje össze, tegye fel vastag rétegben az arcára, és hagyja 10 percig hatni! Ezáltal teljesen ellazul – megnyugszik a bőre és a lelke is.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!