adventi pénzadomány

2019.01.31. 12:16

259 millió forintot gyűjtött össze az Ökumenikus Segélyszervezet

Az összeg 90 százalékát idén is az egész évben működő szociális és fejlesztő központjaik működtetésére, fejlesztésére fordítják.

Budapest, 2018. december 2. Az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársa csomagot visz egy rászoruló családnak Érden 2018. december 2-án. Ezen a napon országos adventi pénzadománygûjtést indított a segélyszervezet, és ezzel egy idõben az ünnepi segélyakciók sorozatát is megkezdte. MTI/Mohai Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Csaknem 260 millió forint felajánlás érkezett az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. elnevezésű adventi pénzadománygyűjtésén.

Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a segélyszervezet munkájában az azonnali, kézzelfogható támogatás mellett nagy hangsúlyt kapnak azok a fejlesztések és hosszú távú programok, amelyek kitörési pontot tudnak kínálni a szegénységben élőknek.

Mint mondta, a segélyszervezet a karácsonyi időszakban ételosztással, tartósélelmiszer-csomagokkal, tüzelőanyag-támogatással járult hozzá a rászoruló családok ünnepének szebbé tételéhez. Az adományok 90 százalékát azonban idén is az egész évben működő szociális és fejlesztő központjaik működtetésére, fejlesztésére fordítják.

Példaként említette, hogy új épülettel bővül a debreceni és az olaszliszkai központ, berendezik a kastélyosdombói gyermektáborukat, korszerűsítik a szolnoki családok átmeneti otthonát, a gönci járásban létrehoznak és berendeznek egy Biztos Kezdet Gyerekházat és két Jelenlét Pontot, bővítik a kaposvári Biztos Kezdet Gyerekház szolgáltatásait, felújítják a hajléktalanokat segítő éjjeli menedéket Gyulán, és segítik több, a segélyszervezet átmeneti otthonaiban lakó család kiköltözését.

Gáncs Kristóf, a segélyszervezet kommunikációs igazgatója emlékeztetett: tavaly adventkor 23. alkalommal indították el az országos adventi pénzadománygyűjtését. A szeretet.éhség. mottóról és tört mézeskalácsszívről ismert felhíváshoz mintegy 700 ezren csatlakoztak.

Azt mondta: az összefogáshoz sokféleképpen lehetett csatlakozni, de a legnépszerűbb adományozási forma ezúttal is a 1353-as adományvonal volt. Advent időszakában 406 ezer alkalommal tárcsázták országszerte a telefonszámot, hívásonként, illetve sms-enként 250 forintot felajánlva. Az adományvonalon összesen több mint 101,5 millió forint érkezett.

A november 12. és december 24. között az ország valamennyi Tesco áruházának kaszáinál és online megvásárolható 250 forintos adománykuponokból több mint66 millió forint gyűlt össze. Az adománygyűjtéshez több állami vállalat és magánvállalkozás csatlakozott, a magánadományozóktól és a vállalatoktól több mint 91,6 millió forint érkezett az adventi időszakban.

A segélyszervezet megköszönte minden támogató és adományozó segítségét, valamint a gyűjtésben közreműködő 443 önkéntes munkáját.

Borítókép: Az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársa csomagot visz egy rászoruló családnak Érden 2018. december 2-án. Ezen a napon országos adventi pénzadománygűjtést indított a segélyszervezet, és ezzel egy időben az ünnepi segélyakciók sorozatát is megkezdte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!