online séta

2021.04.24. 09:30

Ingyenesen, virtuális vezetéssel lehet megnézni az Országházat

Regisztrációt követően ingyenesen, virtuális vezetéssel lehet megtekinteni az Országházat – közölte az Országgyűlés sajtóirodája.

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A közleményben azt írták, a koronavírus-járvány miatt nem látogatható az Országház, ezért egy 45 perces online séta keretében biztosítanak betekintést az érdeklődőknek az épület nevezetes termeibe.

Hozzátették: az élőszavas vezetés során az idegenvezető nem az épületből, hanem egy online felület (Zoom) segítségével vezeti körbe a látogatókat.

Megtekinthető a díszlépcsőház, a kupolacsarnok, valamint a képviselőházi társalgó és ülésterem.

Lehetőség nyílik közelebbről is szemügyre venni a szobrokat, festményeket, díszítéseket, illetve a Szent Koronát és a koronázási jelvényeket. Emellett gazdag képanyag és számos érdekes történet idézi fel a magyar törvényhozás otthonához kötődő eseményeket – áll a közleményben.

Az online sétára ezen az Országház honlapján lehet regisztrálni. Iskolás csoportoknak külön időpontban, zárt csoportban biztosítanak a diákok életkorának megfelelő vezetést, jelentkezni az [email protected] e-mail-címen lehet.

Borítókép: Illusztrációfotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!