nemzetközi akció

2021.03.14. 14:00

Lekapcsolással lehet csatlakozni a Föld órájához március 27-én

Március 27-én este rendezik meg a Föld óráját – közölte a WWF Magyarország.

Budapest, 2019. március 30. A kivilágítatlan Budapest a Föld órája elnevezésû akció közben 2019. március 30-án. A Föld óráját szervezõ Természetvédelmi Világalap (WWF) minden év márciusának utolsó szombatján, az óraátállítás elõtti estén arra kéri a mozgalom támogatóit, hogy egy órára kapcsolják le a felesleges lámpákat és elektromos berendezéseket. A szimbolikus lekapcsolás célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az éghajlatváltozásra, valamint a természeti értékek megõrzésének fontosságára és a fenntartható életmódra. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

A WWF Magyarország arra kéri a kezdeményezéshez csatlakozókat, hogy március 27-én, 20 óra 30 perctől egy órára kapcsoljanak ki otthonukban minden elektronikus berendezést, és oltsák le a világítást.

A Föld órája kezdeményezés Ausztráliában indult 2006-ban, de már a következő évben nemzetközi eseménnyé vált. A szervezet célja, hogy az akcióval felhívja a figyelmet a mérhetetlen pazarlásra, a természeti értékek gyorsuló ütemű pusztulására és a környezettudatos életmód fontosságára.

Budapesti épületek a Föld órája elnevezésű akció előtt kivilágítva (balra), és az akció idején 2019-ben
Fotó: Mónus Márton / MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!