Konyhai praktika

2020.12.19. 20:17

Így tárolja a mézeskalácsot, hogy ne száradjon ki

Bátran megsütheti bőven az ünnepek előtt, ha ezt a trükköt alkalmazza.

Mézeskalács készül egy pécsi család konyhájában 2020. december 19-én.

Forrás: MTI

Fotó: Sóki Tamás

A karácsonyi készülődés szerves része a mézeskalácssütés. Vannak, akik napokkal karácsony előtt fognak hozzá a kis sütik elkészítésének. Persze jó okkal, hiszen olyan időigényes! Ugyan ki akar karácsony napján órákat elpazarolni mézeskalács készítésre? Csakhogy, ha napokkal korábban sütjük meg őket, oda kell figyelnünk a tárolásra írja az Origo.

Az igazán finom mézeskalács elkészítése egy külön procedúra. Hagyni kell állni a tésztát sütés előtt, majd sütés után és díszítés előtt is. A pihentetés fontos része a folyamatnak, nem érdemes kihagyni csak azért, mert sietünk.

Tényleg az a legjobb, ha rászánjuk az időt, és már napokkal korábban nekifogunk az elkészítésének. Ezt követően már csak a tárolásra kell figyelni, hogy a sütik ne száradjanak ki.

Tegyük őket jól záródó fém- vagy műanyag dobozba, az a lényeg, hogy légmentes legyen.

A legjobb, ha a spejzben tároljuk, ám a szobahőmérsékleten is elállnak, ha jól le vannak zárva. Így nemcsak karácsonykor élvezhetjük, hanem még az új évben is. A gondos tárolás lehetővé teszi, hogy a sütemények ne száradjanak ki, ne keményedjenek meg és élvezhetőek maradjanak.

Extra tipp: Díszüvegben tárolva az ünnepi asztalon is helyet kaphat, ráadásul gasztroajándéknak is kiváló.

Borítókép: mézeskalács készül egy pécsi család konyhájában 2020. december 19-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!