Konyhai praktikák

2020.05.09. 14:23

6 tipp, hogyan főzzön tökéletes levest

Ha megfogadja a bevált tanácsokat, elégedetten dőlhet hátra a lakmározás után.

Forrás: Shutterstock

Ha megfogadja a tanácsokat, kihozhatja az alapanyagokból a legjobbat, és elégedetten dőlhet hátra a lakmározás után írja a Vidék íze.

1. Mindent bele!

Sokan nem szeretik a levesben a főtt paprikát, paradicsomot, hagymát. Azokat a hozzávalókat, amelyeket nem szívesen fogyaszt el, de szükség van az intenzív ízükre, tegye szűrőbe vagy vászonzsákocskába, és így eressze a levesbe. Az étel elkészültével egyben kiemelheti őket.

2. Helyesen sózni

Ha rögtön a főzés elején egy kevés sót ad a hozzávalókhoz, az segít kihozni az ízüket. Túlsózni azonban nem szabad az ételt, azzal pont az ellenkező hatást éri el! Literenként körülbelül 1 dekagramm sóval számoljon.

3. A fűszert a maga idejében

Míg a szárított zöldfűszereket a főzés elején, addig a frisseket általában a főzés végén érdemes az ételhez adni. A friss levelekből körülbelül 1 maréknyi biztosítja azt az aromát, amit a szárítottakból 1 evőkanál. A babérlevelet természetesen már a főzés kezdetén a levesbe teheti.

4. Először a kemények

Ahhoz, hogy minden megpuhuljon, de ne főjön szét, nem egyszerre kell a fazékba tenni a hozzávalókat, hanem mindent a maga főzési ideje szerint. A tésztát nem érdemes belefőzni a levesbe, mert kocsonyás lesz tőle, és másnapra magába szívja a levét.

5. Ne túl nagy lángon!

A leveseket mindig gyöngyözve főzze, sose hagyja nagy lángon lobogni.

6. Újramelegíteni szabad

A levesek másnap sokszor még finomabbak, mint frissen. Ez azért van így, mert a bennük lévő keményítő egy része cukorrá alakul. Fontos, hogy a maradék mindig bekerüljön a hűtőszekrénybe!

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!