Szépségápolás

2018.08.22. 06:45

Eláruljuk, hogyan gondozza megfelelően a haját

Ápolt és ragyogó tincseket a megfelelő, személyre szabott gondozás nyújthat.

A Vasárnap Reggel írásából kiderül, hogyan gondozza megfelelően a haját.

Zsírosodásra hajlamos haj

Az ápoltsághoz a friss, illatos hajkorona is hozzátartozik, ezért a könnyen zsírosodó tincsek sok kellemetlenséget okoznak.

Ápolási tipp: Kerülje a túl forró vizet és a hajszárító használatát, mert mindkettő növeli a termelődő faggyú mennyiségét. A legjobb, ha zsíros hajra való sampont használ, hiszen ezekben több a mosóaktív hatóanyag, amely feloldja a faggyút. Bánjon csínján a samponnal, és csak a hajtőre tegyen belőle, a gyakori mosás ugyanis töredezetté teheti a hajvégeket.

Vékony tincsek

A nők közel 20 százaléka panaszkodik amiatt, hogy ritkás a haja. A szálak vastagságán sajnos nem lehet változtatni, de optikailag dúsabbá varázsolhatja a frizuráját.

Ápolási tipp: A hajmosáshoz érdemes speciális, dús hatást eredményező sampont és balzsamot használnia, hiszen ezek a termékek a szálak károsítása nélkül tisztítanak és ápolnak. A balzsamot mindig a tincsek végére kenje, ne a tövükre, mert különben könnyen lelapulhatnak a fürtjei. Épp ezért ne használjon 2 in 1 (sampon és balzsam) termékeket sem.

Melírozott és töredezett haj

A szőkítéstől sajnos akkor is töredezni kezdenek a szálak, ha csak csíkokat festet a frizurájába. A melírozott haj éppen ezért speciális kényeztetést igényel.

Ápolási tipp: Hajmosás után feltétlenül használjon balzsamot, hogy haja megkapja a fényességéhez nélkülözhetetlen hatóanyagokat. Az UV-védelmet biztosító termékekkel frizurája nyáron is megőrzi majd szőke tónusát, és nem fakul ki. A hajvégek töredezésének elkerülése érdekében speciális folyadék ajánlott.

Borítókép: Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!