Életmód

2017.07.05. 16:45

A zámolyi hölgyeknek fontos a prevenció

A július elején az egészségügyi szűrésen részt vett zámolyiak 72 százaléka nő volt, s a 30-45 éves korosztályból került ki. A településre érkezett Generali Szűrőbuszban többféle vizsgálatot kínáltak a résztvevőknek, s a tapasztalatok is érdekesek.

Kocsis Noémi

A magas vérnyomás volt a legjelentősebb probléma, a szűrés résztvevőinek csaknem negyedénél magas értéket mértek, habár ez az arány némileg elmarad az országos átlagtól (31%). A magas vérnyomás 140/90 vagy annál magasabb érték esetén már kezelést igényel, az ebbe a tartományba esőket szakorvosi kivizsgálásra irányították a szűrőbuszon dolgozó orvosok.

Magas vércukorszintet a résztvevők 14 százalékánál mértek. A vércukorszint normális tartománya 6,1 mmol/l, az ezt meghaladó értékek esetében már fontos a folyamatos ellenőrzés a cukorbetegség elkerülése érdekében.

A magas vércukorszinttel küzdőknél némileg alacsonyabb, 11 százalék körüli azok aránya, akiknél magas koleszterin szintet mértek Zámolyon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!