Életmód

2015.04.28. 17:19

Vasárnap Anyák napja, kényeztessük az ünnepelteket saját finomságokkal!

Székesfehérvár - Most vasárnap, május 3-án üljük az egyik legszebb tavaszi ünnepet, az édesanyákat, nagymamákat köszöntjük. Tegyük meg saját magunk kreálta finom falatokkal!

Kocsis Noémi

Egy finom reggeli, a tálcán egy szál virággal – ki nem örülne anyukaként a figyelmességnek? A hangsúly a gesztuson van, a felszolgált étkek lehetnek egyszerűek is: s.k. eperlekvár szép tálkában, virágformára igazított vaj, szívformával kivágott friss pirítós... Ebédtájban is mentesítsük a háziasszonyt a szokásos konyhai teendők alól, főzzük meg az ebédet és süssünk utána egy igazi, Anyák napi édességet!

Már az egészen picik is boldogan főzőcskéznek meglepetést anyának. A két kislány muffint süt. Fotó: illusztráció

A Tortaimádón találtuk ezt a viszonylag egyszerű receptet, csak tojásból kíván a megszokottól kicsit többet, de a végeredmény kárpótol. Verjük kemény habbá 9 tojás fehérjét egy kis citromlével és adagoljunk hozzá szakaszosan negyed kiló cukrot! Nagyon óvatosan hozzákeverjük a tojások sárgáit és beleszitálva beleforgatunk 18 deka lisztet is. Ezt a tortaalapot sütőpapírral bélelt kapcsos formába töltjük és 180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük. Ha megsült és kihűlt, három lapba vágjuk.

Fél kiló epret 10 deka porcukorral sziruposra főzünk, meglocsoljuk a lapokat. Felverünk 7,5 dl cukrozott tejszínt és belekeverünk ugyanennyi epres joghurtot. Másfél evőkanálnyi por zselatint feloldunk egy deci vízben, majd elvegyítjük a tejszínkrémmel. A masszával megkenjük a lapokat, a torta tetejét és oldalát. a maradék eperrel szépen kicifrázzuk a tortánkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!