Életmód

2017.09.01. 12:40

Szülés utáni mozgás? Nem lehetetlen!

SZÉKESFEHÉRVÁR A szülés utáni mozgás óvatosságot igényel – ennek lehetőségeit mutatja be a szakember szeptember 7-én. Gálffy Anna most részleteket is elárul.

S. Töttő Rita

A szülés utáni testmozgás türelmet és óvatosságot igényel, mert a várandóssággal és a szüléssel, szoptatással járó hormonváltozások hosszabb távon kihatnak a testre – árulja el Gálffy Anna, okleveles PreKanga- és Kangatréner, aki szerint meg kell érteni, hogy  a korábban megszokott edzés újrakezdése akár komoly sérüléseket okozhat. – A laza és csúszós kötőszövetek, a megnyúlt és elgyengült medencealapi izmok, a törzs – főleg a has – izmai mind odafigyelést igényelnek. Nagyon fontos a helyes testtartás és légzés, na és persze a fokozatosság – teszi hozzá Anna, aki szerint mindenképpen cél kell, hogy  legyen, hogy ami megnyúlt és elgyengült, azt tónusba hozzuk és erősítsük, ami pedig megrövidült, azt óvatosan átmozgassuk és nyújtsuk.

Hamarosan folytatjuk a témát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!