Életmód

2016.11.09. 21:15

Szembetűnő, vagány hajtetkó, nem csak a férfiak örömére

Székesfehérvár - Csíkok, nonfoguratív és geometriai minták a fejbőrön - egyre többen csináltatnak maguknak hajtetoválást. Három-öt milliméter hosszú hajjal már lehet dolgozni a szakember szerint.

Sebestyén Lilla

A trend alapvetően Amerikából gyűrűzött be hazánkba és elsősorban a férfiak körében hódított teret, de az elmúlt időszakban a lányok is előszeretettel tetováltatnak a hajukba egy-egy izgalmas mintát.

- A férfiak többsége az oldalsó részre kér két-három csíkot, vagy egy nonfiguratív mintát. A hölgyek többsége is ezt az oldalsó, vagy esetleg a tarkó feletti részt választja. A gyengébbik nem esetében szempont, hogy el lehessen takarni a hajtetoválást, ha szükséges - magyarázza Ludvig Roland borbély, aki közel másfél éve foglalkozik a szakma ezen ágával.

Ludvig Roland eleinte a fián, Lázáron gyakorolta a technikát. Mint mondja, mára már nagyon rutinosak mind a ketten
Fotó: Sebestyén Lilla

Mint mondja, a hajtetoválás - bár önmagában is látványos - számos technikával fel lehet dobni.

Festékekkel elhatárolhatjuk a mintát a haj többi részétől, de a hosszal is játszhatunk, így egy háromdimenziós hatást elérve.

- Bárkinek lehet hajtetoválása, aki hajlandó levágatni koronája egy részét 3-5 milliméter hosszúra. Ekkora az a méret, amivel lehet dolgozni. A világosabb, szőkésebb árnyalatú hajban kevésbé szembetűnő a tetoválás, így az lehet akár 1-2 milliméterrel hosszabbra is hagyni - magyarázza a szakember, aki azt is hozzáteszi, a hajtetoválás előnye és egyben hátránya is, hogy hamar lenő .

Két-három hetente minimum frissíteni kell a frizurát. Egyúttal, minden alkalommal csináltathatunk akár újabb és újabb mintákat. Az alkotásnak csak a képzelet szabhat határt, hiszen egy pengével és hajnyírógéppel szinte mindent meglehet oldani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!