Életmód

2017.03.18. 12:10

Csajos tánciskola Székesfehérváron

Székesfehérvár - Hogy mit nem lehet? Angol keringő nélkül élni? Ó, dehogyisnem... Csak valószínűleg nem érdemes, mert úgy kevésbé szórakoztató.

Kocsis Noémi

Ahogy a rumba is hiányozna, a cha-cha-cha... Ja, és a társaság! Amolyan „hasonszőrűek” gyülekezete, napközben a munkahelyen helyt álló, este vacsorát főző, családjukkal foglalkozó nők, anyukák, nagymamák, akiknek a két szerepkör között jó lenne valami igazán lazító, kreatív, amolyan én-idős kikapcsolódás... Talán a Csajos tánciskola? Hát az meg mi?

– A családunk életében mindig is meghatározó volt a tánc, a táncoktatás – mondja a kezdeményezés életre hívója, Elekes Zsuzsa. Az elmúlt években számtalan civil, szociális és családi program felett bábáskodó háromgyermekes anyuka évekkel ezelőtt a bátyjával alapította meg a SpringBall Táncklubot, amelyet Péter az iskola szüneteltetéséig már a feleségével, Csillával közösen vezetett.

De táncol a húg, Elekes Rita és a négy gyerek (a legkisebb, Gergely profi táncos, több neves koncert és egyéb produkció közreműködője, a Quantum XXL nemzetközi tánccsapat tagja) édesanyja, Elekesné Zsuzsa is. Ifjabb Zsuzsának viszont nagyon hiányzott már a családi élet közben a tánc, sok évnyi kihagyás után tehát ismét gondolt egyet és belevágott: hetente két csoportja is van délutánonként a Tiszti klub emeleti, hátsó balett-termében: a hét elején a Csajos tánciskolát tartja, csütörtökönként pedig egy hagyományos társastánc tanfolyamot, ide természetesen nem csak hölgyeket várnak...

– Az én kedvenceim az angol keringő és a latinok közül a rumba... – mondja Zsuzsi, mielőtt a csajos csoport tagjaival megkezdené az óriási falitükör előtt a bemelegítést. – Az angol keringő persze az elegancia, a ruhák miatt, habos-babos táncruhából nekem is lóg a szekrényben, a fellépések, versenyek emlékéül.

A csütörtöki alkalmon párok táncolhatnak, a hétfő a csajoké
Fotó: Igari Balázs

A bemelegítéshez Zsuzsi kellemes, latinos muzsikát választ, máris moccannak a lábak, a derekak, az egész napos ülőmunka után jól esik egy kis átmozgatás. A csajos kurzus kifejezetten a negyven pluszos korosztálynak van kitalálva, a középkorba érők együtt táncolnak lazán, latinosan. Nem kell ehhez különösebb eszköz, vagy nagy nekibuzdulás, sem előképzettség.

A született botláb sem lehet akadály. Mindössze egy pár kényelemes cipő, kényelmes ruha, némi víz, mosoly és jókedv szükséges, hogy a résztvevők a 10 héten át hétfőnként 17. 30 órakor kezdődő kurzuson elsajátítsák az alapokat, s néhány pajkos csípőtekerős mozdulattal fűszerezve felidézzék a 80-as, 90-es évek bulijainak hangulatát. A jó hangulat tényleg garantált!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!