Életmód

2017.06.09. 14:17

Hova megy nyaralni idén a magyar? Mutatjuk a kedvelt helyeket

Idén nyáron sokan választják úti célul Horvátországot, Görögországot, de Málta is igen népszerű helynek számít, azonban sajnos a múltban elkövetett terrorcselekmények többek kedvét elvették az utazástól.

Laci Patrícia

Néhány napon belül eljön a várva várt vakáció az iskolásoknak, a munkahelyeken pedig megnő a szabadságra menő dolgozók száma. Változó, hogy ki milyen módon oldja meg a pihenést, valaki csak belföldön nyaral, például a Balatonnál, a Velencei-tónál vagy más térségben, mások viszont külföldöt is célba veszik.

Mik a népszerű helyek 2017-ben?

Varga László, az egyik székesfehérvári utazási iroda munkatársa elmondta, hogy idén egyértelműen Görögország és Horvátország a két legnépszerűbb úti cél.

– Törökország az elmúlt évek mélyrepülése után kedvező árakkal várja a pihenni vágyókat, ezért a török riviéra nyaralóhelyeit is keresik. A másik „slágertermék” a körutazások piaca. Idén nagyon népszerű Portugália, Olaszország, Svájc és az Alpok világa, valamint Észak-Európa – osztotta meg velünk tapasztalatait a szakértő.

Kiss Tímea, egy másik székesfehérvári utazási iroda munkatársa szerint Görögország, Horvátország, Olaszország és Spanyolország is egyre népszerűbb, de idén Montenegróra nagy még az érdeklődés.

Az egyik repülőjegyeket árusító cég összefoglalójában leírta, hogy a legtöbb jegyet a magyarok Máltára váltották idén, sőt, a tavalyi évben is a tengerparti úticélok között a dél-európai sziget volt a sláger. A lista második helyezettje Görögországban található Korfu, a harmadik pedig a spanyolországi Palma De Mallorca lett.

A teljes írásunkat a szombati Fejér Megyei Hírlapban olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!