Életmód

2017.07.19. 15:09

Most akkor a cukor jobb, vagy az édesítő?

Kanada - A cukor kontra édesítők gasztrocsatában folyamatosan új kutatási eredmények születnek, a legújabb éppen Kanadából.

Fejér Megyei Hírlap

A cukor kontra édesítők gasztrocsatában folyamatosan új kutatási eredmények születnek, a legújabb éppen Kanadából: az ott folyó vizsgálatok eredménye szerint a mesterséges édesítőszerek nem okoztak súlycsökkenést, viszont hosszú távon kapcsolatba hozhatók az elhízás, a cukorbetegség, a magas vérnyomás és a szívbetegségek kockázatának növekedésével.

A kanadai Manitoba Egyetem kutatói 37 tanulmány adatait elemezték, amelyek mintegy 400 ezer ember átlagosan tíz évig tartó orvosi megfigyelésén alapultak.

A kutatók hangsúlyozzák, hogy miközben világszerte terjed az elhízásjárvány, a rendkívül elterjedt mesterséges édesítőszerek hasznát további kutatásokkal kellenek vizsgálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!