Életmód

2013.11.08. 13:35

Méregtelenítés természetesen!

Lakásunkhoz hasonlóan, a szervezetünknek sem csak tavasszal van szüksége nagytakarításra.

S. Töttő Rita

A nyári dorbézolások és kihágások után, az ünnepi időszakra készülődve érdemes végigcsinálni egy méregtelenítő kúrát, hogy a karácsonyi vacsorához már tiszta lelkiismerettel, és legfőképp toxinoktól mentesen ülhessünk.

Ahogy lakásunkat, úgy bensőnket is érdemes időről időre megtisztítani , hiszen a méreganyagok akarva-akaratlanul is lerakódnak benne. Szerencsénkre szervezetünk jórészt önjáró, a méregtelenítést például májunk elvégzi, ám időnként, kúraszerűen mégis érdemes segíteni a munkáját, hiszen hamarosan érkeznek a nagy téli családi ünnepek, amelyek előtt még pont jut idő egy két hónapos méregtelenítő kúrára.

A méregtelenítés legtermészetesebb módja a 2013-as év gyógynövényének választott máriatövis segítségül hívása. A mediterrán térségben őshonos, de hazánkban is felbukkanó növény legfőbb hatóanyaga a sylimarin, amely az érett magvakban található, és antioxidáns hatással rendelkezik. Amellett, hogy a növény Magyarországon csak nagyon nehezen szerezhető be, a szakértők szerint nem is érdemes otthon kísérletezni vele, mert a víz nem oldja ki legfőbb hatóanyagait. Célszerűbb és egyszerűbb is olyan máriatövis kivonattal méregteleníteni.

A máriatövis ezen felül hazánkban olaj formájában érhető el, illetve szélsőséges esetekben kórházakban, intravénásan adagolják. Méregtelenítő programunk során továbbá feltétlen figyeljünk a helyes étkezésre és a rendszeres testmozgásra, s ezzel már sokat teszünk szervezetünk épségéért!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!