Életmód

2017.02.12. 12:59

"Majd jövök, szívem, amúgy boldog Valentint!"

Székesfehérvár - Az egy szál vörös rózsa mellett a sokbimbós virágdoboz és az Avatar című filmben látott módon foszforeszkáló szobanövény egyaránt divat az idei Valentin-napi kínálatban.

Kocsis Noémi

Nem csak a hollandok erősek a tulipánban, a magyarok is élnek járnak a fejlesztésekben, viszonylag friss magyar találmány ugyanis a sötétben is világító, foszforeszkáló vágott és cserepes növény. A feltaláló nem is titkolja, hogy az Avatar című amerikai szuperprodukció megtekintése után ötlött eszébe: a magyar otthonokat is eláraszthatnák az Avatar-növények. A világító permettel a vágott rózsákat is kezelik, így az idén Valentinkor szerelmünknek vásárolt vágott rózsaszál éjjel-nappal bizonyíthatja hű érzelmeinket, legfeljebb akkor kell másik helyiségbe vinnünk a rózsacsokrot, ha aludni akarunk. Hogy amúgy az örökrózsa is nagy trend, azt Jankovics Ilona virágkötőtől, a szárazréti Kertbarik Egyesület vezetőjétől tudom meg. A glicerinbe mártott rózsaszálak esetenként még akkor is élénk színben pompáznak, amikor a hozzájuk kötődő egykori érzelmek esetleg már tovatűnnek.

Jankovics Ilona virágkötő virágdobozok és örökrózsák társaságában Fotó: A szerző

Bár a Valentin-nap megünneplésének szokása inkább csendesen stagnál hazánkban, sokan évről-évre a virágboltok menetrendszerűen megérkező vásárlói ilyenkor, s tekintve, hogy a szerelmesek napjának kikiáltott nap mégiscsak egyszeri az évben, nem is fukarkodnak érzelmeik kifejezésével. Az idei év nagy slágere a kis kémcsövekbe rakott rózsaszálakkal gazdagon megpakolt egyedi virágdoboz, amelyet Londonban gyárt és onnan szállít be hazánkba egy - már nem is csodálkozunk - Angliában működő magyar kereskedő. Akik ilyesmivel szeretnék meglepni kedvesüket, 14-16 ezer forintot is kiadnak, de Ilonáék prakszisában volt már Tatáról egy 32 ezres virágkosarat rendelő úriember, s olyan férfiú is, aki kamionosként a munkája miatt nem tudott hazajönni a feleségéhez februárban, így sok ezer forintért rendelt ilyen dobozt várakozó asszonyának "majd jövök, addig is boldog Valentint" típusú üzenettel ellátva. Mert hogy a virág mellé ilyenkor kis személyes üzenet is dukál, s a virágtrendek ide, foszforeszkáló, vagy hét nyelven beszélő új találmányok oda, a "szeretlek" szó szerencsére stabilan tartja magát a trendek között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!