Életmód

2013.08.18. 15:31

Küzdelem az állandó időhiány ellen

Székesfehérvár (str) A szakemberek szerint a hatékony időbeosztás segít csökkenteni a stresszt és javítja a közérzetet.

S. Töttő Rita

Ki ne tudná, milyen nehéz úgy beosztani 24 órát, hogy minden fontos teendő ki legyen pipálva, s közben nem csúsztunk el. Érdemes kialakítani egy hatékony és reális időbeosztást, mert azzal csökken a minket érő stressz . Íme néhány tipp:

- A legjobb, amit egy állandó időhiánnyal küszködő tehet, ha következetesen vezet határidőnaplót.

- Akik mindig elkésnek, azok mérjék fel előre, mennyi időre van valóban szükség az úthoz, kalkulálják bele a nem várt dolgokat (késik a busz, dugó van, lassabban tud menni a gyerek stb.), és állítsák be az órájukat, telefonjukat indulási időre. És akkor tényleg induljanak el.

- A napi listát ne reggel kezdjük el elkészíteni (akár fejben, akár a naplóban), hanem még előző nap délután vagy este, mert reggel nem lesz idő ezzel foglalkozni.

- Állítsuk fel a fontossági sorrendet, s az kerüljön előre, ami semmiképpen nem maradhat ki.

- Pipáljuk ki a határidőnaplóban, amin túlvagyunk, mert az sikerélményt ad és elégedettebbek leszünk! Ráadásul ilyenkor ellenőrizhetjük a további teendőket is.

- Kalkuláljuk bele a napunkba a szabadidőt is, akkor is, ha kevés van belőle, és mindig következetesen fordítsuk magunkra, illetve természetesen a családunkra. Ami teendő megmaradt, tegyük át másnapra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!