Életmód

2017.03.15. 15:45

Fagyizás kreatívan - Kisebb és nagyobb gyerekek egyaránt élvezhetik a tevékenységet

A kétgyermekes Kádár Éva igazán kreatív édesanya. Így aztán, gyermekei is láthatóan azzá váltak.

Bokros Judit

Gyermekekkel otthon tölteni az időt, főleg, ha sem bölcsődébe, sem óvodába nem járnak még, vagy éppen szünet van ezekben az intézményekben, nem mindig könnyű. Újra és újra megtalálni azt a tevékenységet, amely lefoglalja, sőt, esetleg fejleszti az apróságot, ráadásul még a szülőnek is élményt ad – ez sokaknak kifejezetten nehéz. Illetve, szülője válogatja. Mert szerencsére vannak olyan, igazán ötletes édesanyák, akiknek szinte állandóan azon jár a fejük, hogyan tudnak a fent említetthez hasonló elfoglaltságokat kitalálni, szervezni. Tőlük pedig azok is tanulhatnak, akiknek erre sem idejük, sem indíttatásuk nincs.

Balról Borisz és Dorka, akik nagyon élvezték a szabad alkotást Fotó: Kádár Éva

A két fiúgyermekkel otthon lévő Kádár Éva kifejezetten azért hozta létre Kreatív Kölyök elnevezésű blogját, hogy másokkal is megossza azokat a tevékenységeket, amelyekkel leköthetők kicsik-nagyok. A szöveghez mindig nagyon látványos fotókat mellékel egy-egy játék, rajz elkészítési módjáról, a hozzávaló kellékeket, az elkészítés módját pedig részletesen kifejti. Csináltak már autópályát fillérekből, festettek olajpasztellel, szívószállal, alkottak tojástartóból madárálarcot, és sütöttek télen formás madáreledelt. Most pedig, a jó idő beköszöntével itt az újabb tipp: a fagyi.

Ha az időjárás még nem kedvez az igazi, hideg fagyi fogyasztásának, akkor a könyörgő gyermeket talán az alábbi ötletes elfoglaltsággal is le lehet szerelni egy időre. Tehát, fagyiszezON. Hozzávalók: kartonpapír (egy kartondoboz is szétvágható), sniccer, ceruza, akrilfesték, ecset, színes papír, papírlyukasztó. Az elkészítés módja: a vastag kartonra ceruzával felskiccelhető a háromgombócos tölcséres fagyi, majd sniccerrel érdemes kivágni a formát. A színes papírokból a lyukasztóval apró pöttyöket lehet gyártani a fagyira, „dekorcukor” gyanánt. Ezután a gyerek nekiállhat kifesteni a tölcséres fagyit, a még ragadós festékbe pedig beleszórhatók a színes papírpöttyök.

A végeredmény látványos saját fagyi, amit mindenki olyan „ízűre”, színűre formál, amilyenre szeretné. Kisebb és nagyobb gyerekek egyaránt élvezhetik a tevékenységet, amely igazán nem igényel nagy előkészületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!