Életmód

2017.03.01. 13:44

Intim lézeres kezelések a LIFE egészségcentrumban (x)

Az esztétikai nőgyógyászat Magyarországon önmagában is új fogalom. Lényege, hogy a gyógyítás mellett az életminőség javítására és az esztétikai igényekre is hangsúlyt kell fektetni.

A tág hüvely szülés után vagy az inkontinencia változó korban nagyon sok nőnek okoz kellemetlenséget. Mégis sokan tabuként kezelik ezeket a problémákat és nem is mernek megoldást keresni, orvoshoz fordulni. Pedig sokszor előfordul, hogy az örömtelen együttlét vagy a partner elégedetlensége szépen lassan leépíti az önbizalmat, megrontja a párkapcsolatok intimitását. Az ezzel kapcsolatos problémákra eddig csak a műtét volt az egyetlen hatékony megoldás, de most végre Magyarországon - 2017. januárjától pedig a székesfehérvári LIFE Egészségcentrumban - is elérhető a modern esztétikai nőgyógyászat csúcstechnológiás újítása: a lézeres hüvelyszűkítő, hüvelyfiatalító és lézeres inkontinencia kezelés – vérzés, hegesedés és fájdalom nélkül! A lézeres kezelések részleteiről a LIFE Egészségcentrum igazgatóját, dr. Deák Csaba főorvost kérdeztük.

- Kiknek ajánlott, kik veszik általában igénybe az intim lézeres kezelések közül a hüvelyszűkítést, hüvelyfiatalítást?

- Az eljárás előnyeit elsősorban azok a hölgyek élvezhetik, akik a hüvelyfal előreesése miatt kevésbé érzékenyek az együttlétek során, esetleg hüvelyszárazságtól, égető érzéstől is szenvednek. A tünetek együttesen és önállóan is jelentkezhetnek. A lézeres hüvelyszűkítés célja, hogy visszaállítsa a hüvely egészséges állapotát. Hatására a hüvelyfal kollagénállománya megsokszorozódik, az elvékonyodott szövetek újra megtelnek élettel, megvastagszanak, vízmegkötő képességük megújul. A hüvelyflóra újra egészséges lesz, megszűnik a hüvely szárazsága és ellenáll a fertőzéseknek.

- Kiknek javasolt és milyen hatású a lézeres inkontinencia kezelés?

- Azok a hölgyek, akik vizeletcsepegést észlelnek nevetés, tüsszentés, köhögés, mozgás vagy intim együttlét közben, nagy valószínűséggel stresszinkontinenciában szenvednek. Az enyhe, illetve közepes fokú stresszinkontinenciát nagyon jó eredménnyel lehet kezelni ezzel a lézeres eljárással. A Petite LadyTM lézeres inkontinencia kezelést követően ugyanis a hüvelyi szövetállomány vérkeringése helyreáll, az előreesett hüvelyfal megemelkedik. A kezelés hatására a renyhe hüvelyfal visszahúzódik, így megszűnnek a nyomás okozta kellemetlen tünetek.

- Milyen eredményei vannak az intim lézeres kezeléseknek az eddigi tapasztalatok szerint?

- Nem csupán a saját praxisomban, hanem világszerte bizonyítottan nagyon jó eredményeket értek már el a Petite Lady lézertechnikával, mind a hüvelyszűkítés, mind pedig a gátizmok rejuvenációja, regenerálása és az inkontinencia kezelés területén.

- Milyen előzetes vizsgálatokra van szükség ahhoz, hogy valaki igénybe vegye a Petite Lady intim lézeres kezelést?

- Először mindenképp részt kell vennie egy előzetes nőgyógyászati vizsgálaton. Illetve a LIFE Egészségcentrumban rendelkezésünkre áll egy 3D-s képalkotó hüvelyszonda (VTI) is. A VTI egy hazánkban egyedülálló csúcstechnológiás orvosi készülék. A berendezés segítségével feltérképezzük a hüvely és a medencefenék állapotát és felmérjük a medencefenék izom-összehúzódásait. A stressz-inkontinencia és a tág hüvely helyes diagnosztizálásához és hatékony kezeléséhez szükséges minél alaposabban megérteni a medencefenék, ill. a medence tartószerkezeteinek működését és felépítését. Így válik lehetővé, hogy a legminimálisabban invazív beavatkozással a legeredményesebb kezelést határozzuk meg a páciens számára, és a legkiszámíthatóbb legyen az eljárás eredménye.

- Beszéljünk egy kicsit a problémák hátteréről. Hogyan kapcsolódik össze a meddőség, a késői gyermekvállalás és az inkontinencia vagy a tág hüvely kérdésköre?

- Több mint 15 éve foglalkozom behatóan a meddőség problémakörével, melynek orvoslására intézményünkben, a LIFE Egészségcentrumban is komplex megoldásokat kínálunk. A meddőség nem a Magyarországon vagy Európában élők, hanem inkább úgy fogalmazhatnánk, hogy a civilizált országok problémája. A modern társadalmak jellemzője, hogy egyre később vállalnak a hölgyek gyermeket, ezért nyilván a petesejtek is idősebbek. Ugyanakkor egyre több fiatal párnál is jelentkezik a meddőség, ami szintén azoknak a társadalmi változásoknak a következménye, amelyek főként a jóléti közösségekben észlelhetők. Mért vetjük fel ezt? Mert az a tény, hogy később történik a gyermekvállalás, konkrét fizikai problémákat eredményezhet. A hölgyek szülés közben olyan sérüléseket szenvedhetnek és olyan szöveti rendellenességek merülhetnek fel, amelyek a későbbi életükben jelentős gondokat okozhatnak. A szövetek élettartama, ezáltal sérülékenysége ugyanis a kor előrehaladtával növekszik.

- Mi a megoldás, mi az az első lépés, amit mindenképp meg kell tenniük az ebben érintett hölgyeknek?

- Ma már a hölgyeknek teljesen más az életszemléletük, mint régebben. Fel mernek vállalni, és fel is vállalják az őket érintő – akár tabutémának számító – problémákat. Jól tudják, hogyha ezeket sikerül orvosolni, akkor visszatérhetnek a régi -  szorongás és feszengésmentes – életükhöz, újra lényegesen jobb életminőséget érhetnek el. A saját praxisomban tapasztaltak és az ebben a körben végzett hazai és nemzetközi felmérések eredményei is azt mutatják, hogy szerencsére egyre több hölgy van, aki – ha másnak nem is – de legalább a nőgyógyásznak őszintén feltárja az ilyen jellegű problémáját. Ez pedig azért nagy fejlődés a korábbi időkhöz képest, mert így egyre több hölgynek tudunk hatékony segítséget nyújtani a legmodernebb csúcstechnológiás lézeres eljárások segítségével.

További információ: +36 20 561 6501, +36 22 340 048, www.lifecentrum.hu/intimlezer

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!