Életmód

2016.03.30. 15:37

Ehető még a húsvéti főtt tojás?

Napok óta díszeleg a fűvel kipárnázott fonott tálkában a húsvét vasárnapján készített tojás? Ha túl sok készült belőle ahhoz, hogy mind elfogyjon néhány nap alatt, és felmerül a kérdés: ez vajon még ehető? - akkor íme a válasz: ha a szobában, konyhában tároltuk, akkor valószínűleg már nem.

S. Töttő Rita

Kutatások bizonyítják, hogy az a szobahőmérsékleten tárolt főtt tojás, melyet főzés után hideg víz alá tettek, két napig élvezhető, ehető, ám ha ugyanezt a főtt tojást hűtőben tartjuk, akkor akár két hétig is meg lehet enni! Svájci kutatóknak köszönhetjük azt az információt is, amely a főzés utáni hideg vizes leöblítéssel kapcsolatos:ha ugyanis nem tesszük hideg víz alá a forró tojást, szobahőmérsékleten is sokkal tovább eláll: legalább egy hónapig! Nos, ezek alapján döntsük el, mit kezdünk a színes darabokkal...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!