2013.09.11. 11:23
Egészségre születtünk! Népfőiskolai programsorozat
Hol és hogyan terem mindennapi kenyerünk? A génmanipulált élelmiszerek veszélyei. A kishantosi népfőiskola Élet - Erő - Egészség! címmel indítja ismeretterjesztő sorozatát.
A Kishantosi Mezőföld Népfőiskola huszonegy alkalomból álló programsorozatot (előadások és csoportfoglalkozások) indít Élet - Erő - Egészség! címmel egészségünkért - tudtuk meg Ács Sándornétól, a Mezőföld Népfőiskolai Társaság titkárától. A nyitó rendezvényt szeptember 21-én, szombaton 10 órától tartják a Hantosi Kultúrházban, az egészségnap témája az egészséges táplálkozás, majd a sorozat október 12-én ugyancsak egészségnappal folytatódik.
A november 12-ei előadás témája: A termőföldtől az asztalig - Hol és hogyan terem mindennapi kenyerünk? Az élelmiszerekben levő vegyszermaradványok egészségre gyakorolt hatását elemzi az idei utolsó, december 10-ei előadás. Hogyan készítsünk egészséges ételeket? - ezt foglalja össze január 7-én a jövő évi nyitó előadás.
A június elejéig tartó programsorozat számos fontos kérdésre keresi a választ, Ácsné Éva néhány témára külön is felhívta a figyelmet. Mit vegyünk és mit ne? Új fogalom: a minőségi éhezés. A génmanipulált élelmiszerek (GMO - Genetically Modified Organism) veszélyei. Mi a bio (öko) élelmiszer? Orvosság fűben, fában: gyógynövény kódex. Egészségre születtünk!