Életmód

2015.07.21. 18:22

Dinnye, plusz pálcika - Mélyhűtve az igazi a guriga

Székesfehérvár - A viccbeli, klasszikussá vált poénra "Dinnyére sört?" a sok folyadékbevitelre figyelmeztető jelzések után talán nem is érdemes szót vesztegetni. De dinnyét érdemes enni!

Kocsis Noémi

Mi, magyarok általában két módon kerülünk testi kontaktusba a görögdinnyével. Egy: amikor az árára panaszkodva, izzadva hazacipeljük a mamutméretű példányokat. Kettő: mikor igyekszünk a félbevágva is jókora dinnyerészeket a hűtőbe gyömöszölni, aztán csak nézünk, hogy a család milyen gyorsan eltüntette. Valljuk be, kedvelt, ízletes szezonális csemege a dinnye, de nem igazán tudunk mit kezdeni vele a lékelésen, szeletelésen, bekebelezésen kívül. Pedig a fagylaltozókban Fehérváron is több helyen megjelent a dinnyefagylalt, ahogy az egyik egységben megérdeklődtük, viszik, mint a cukrot, hamar kedvelt íz lett. Ám mi otthon is nekiláthatunk az elkészítésének: a kockákra vágott piros dinnyehúst egyszerűen lepürésítjük, édesszájúak még kicsit cukrozhatják is, pár csepp citromlé pedig enyhén pikánssá teszi. Műanyag, kimosott joghurtospohárkákra töltve, műanyag, vagy fapálcikát döfve az összeállt masszába már mehet is a fagyasztóba.

De a pürésítés maceráját is megúszhatjuk a fenti képen látható megoldással: egyszerűen csinos cikkekre vágjuk és megpálcikázzuk a dinnyét, és zsupsz, be a jégre. A család legkisebbjei értékelni fogják, hogy ilyen egyszerűen mutatós, édesen harapható, hűsítő, plusz színeiben magyaros nyalakodnivalót kapnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!