Életmód

2013.05.12. 15:12

Desszert glutén és cukor nélkül

Székesfehérvár - A gluténérzékenyek nehezen tudják változatossá tenni étkezésüket, a desszertekről nem is beszélve.

S. Töttő Rita

Ám itt egy könnyű és finom sütemény recept, amely nemcsak a gluténmentes étkezést követők számára lehet ínycsiklandó finomság. A hétköznapi piskótatészta receptje rizsliszttel a következő: hat tojást felverünk, habjába cukor helyett hat kanál xilitet teszünk. A hat tojássárgáját hozzáadjuk, valamint hintünk hozzá egy késhegynyi szódabikarbónát és hat púpozott kanál rizslisztet. Ezt összedolgozzuk és kisütjük. Vetekszik az eredeti piskótatészta finomságával. Erre pedig mindenki olyan krémet gyárt, amilyet szeret: trüffelkrémet, könnyű túróhabot vagy maszkarpónés-gyümölcsös krémet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!