Életmód

2013.09.06. 10:35

A nők szíve érzékenyebb

Keringési problémák miatt 8 ezerrel több nő halt meg, mint férfi. Ezekre a tényekre hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Szívalapítvány Pirosban a Nőkért programja

S. Töttő Rita

Tavaly több nő halt meg szív- és érrendszeri betegségben, mint az azt megelőző esztendőben, ráadásul a keringési problémákra visszavezethető halálesetek között a nők száma 8 ezer fővel meghaladja a férfiakét. Ezekre a tényekre kívánja felhívni a figyelmet a Magyar Nemzeti Szívalapítvány Pirosban a Nőkért programja, amely augusztus végétől adománygyűjtő akcióval bővül.

Bár sokan úgy gondolják, főként a férfiakra veszélyesek a szív- és érrendszeri problémák, pont az ellenkezője igaz! Tavaly a szívbetegségekben elhunyt férfiak száma szerencsére csökkent 2011-hez képest, viszont a nők körében ezzel ellentétes tendencia figyelhető meg: míg 2011-ben 35 ezer 695 nő halt meg kardiovaszkuláris okok miatt, addig 2012-ben az elhunytak száma már meghaladta a 36 ezret is. Augusztus elején a Szív dalának megjelenésével kezdődött el a Magyar Nemzeti Szívalapítvány Pirosban a Nőkért mozgalmának legújabb kampánya. A dalt Oroszlán Szonja színésznő, Radics Gigi és Wolf Kati énekesek készítették el. A klipben mindannyian piros ruhát viseltek, amely a fő jelképe a mozgalomnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!