Életmód

2013.02.17. 16:51

A Földből jövő energia

Csupán a Föld erejével gyógyulni, orvosságok nélkül? Izgalmasnak hangzik, ám nem biztos, hogy mindenkire jó hatással van a Hartmann-pontok sugárzása.

Lovász Lilla

A Szlovéniában, Dobronak község mellett lévő Bakonaki-tóhoz látogattak a fehérvári Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület tagjai. A hely nevezetessége a közelben lévő energia park, ahol természetgyógyászok kutatásai szerint számos energiapont sűrűsödik. A tapasztalatok szerint itt sajátos jellemzőkkel rendelkező elektromágneses és radioaktív erőterek alakultak ki. Ezek a föld mélyebb rétegeiben, a geológiai kőzetviszonyok rétegződésének eredményeként egy alacsony frekvenciájú másodsugárzást is indukálnak. Ennek köszönhetően sokan jótékony hatást fedeznek fel a területen való tartózkodáskor.

- A helyszínen járva huszonhat pontot látogathatunk meg, amelyeknél bizonyos időt eltöltve a tájékoztató szerint különböző betegségeink jobbra fordulását várhatjuk - mondja Asbóth Katalin, a Gyöngyvirág egyesület elnöke, túravezető. A pontok látogatását a helybéliek javasolják epe- és veseköveseknek, reumásoknak, fejfájással, migrénnel, asztmás panaszokkal küzdőknek, szív- és koszorúérproblémásoknak, de az allergiások, a gyomorbajosok, a cukorbetegek, a mentális gondokkal érkezők is megtalálhatják a számukra megfelelő pontot.

 

Két "gyöngyvirágos" a szlovéniai Hartmann-pontok egyikénél: Szanyiné Mester Hilda, Szalók-Bátor Katalin (Fotó: Gyöngyvirág TE)

Mindenkire más hatással van a Hartmann-pontok áramló energiája, van, aki különleges feltöltődést, bizsergést, melegséget, van aki álmosságot tapasztal, és van, aki semmit sem érez  - derül ki a szlovéniai tájékoztató szerint.

- Bár én utóbbiak közé tartozom, úgy vélem, ha a javallatokat betartjuk, tehát nyugodtan, a gondokat hátrahagyva, kikapcsolt mobiltelefonnal lazítunk fél órát a szabad levegőn, az már önmagában is hasznos - teszi hozzá az egyesületi elnök.
Ám nem árt az óvatosság, javasolja Supliczné Tóth Mária fitoterapeuta, aki maga is járt hasonló helyen: a Hartmann-pontok ereje egyesekre akár rossz hatással is lehet. Ha nem érezzük jól magunkat pár perces ott-tartózkodás után, inkább ne maradjunk tovább. 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!