Életmód

2017.08.05. 16:16

Alvás közben is törődhetünk egészségünkkel! - Mutatjuk a legjobb 4 tippet!

Alvás közben is tehetünk szervezetünkért, ha betartjuk a következőket!

A heol.hu összegyűjtötte a legfontosabbakat:

1. Sötétítsük be a szobát!

A világosság ébresztőként hat a belső óránkra, és megzavarja az alvási fázist. Ezért a hálószoba ablakát érdemes zsaluval vagy sötétítővel védenie, vagy a szoba legsötétebb sarkába állítania az ágyát. Utazáskor az alvószemüveg jelenthet megoldást. Ha lehet, éjszakánként legalább 8 órát aludjon!

2. Teázzon lefekvés előtt!

A késői vacsora megterhelte a gyomrát? Lefekvés előtt főzzön magának citromfűteát, amely kíméletesen fokozza a zsírégetést. Ehhez forrázzon le ½ teáskanál citromfüvet 250 ml vízzel, 8 perc múlva szűrje le, majd édesítés nélkül, langyosan kortyolgassa el.

3. Mindenképpen mossa le a sminket!

Ha majd’ összeesik a fáradtságtól, akkor is távolítsa el arcáról a smink maradványait! A fent hagyott festék ugyanis gátolja a bőr regenerálódását. Alkoholmentes arclemosó kendővel vagy micellás vízzel gyorsan elvégezheti a műveletet.

4. Vigyázzunk a hajunkra is!
Sose feküdjön le összegumizott vagy feltűzött hajjal, mert szükségtelenül károsítja vele a hajszálait.

Extra tipp: Ha lehet, használjon szatén párnahuzatot. A sima felület megakadályozza a hajszálak töredezését, összegubancolódását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!