Életmód

2017.07.14. 13:05

Sárga- vagy görögdinnye?

Van, aki a sárgadinnyét, más pedig a görögdinnyét kedveli jobban. Persze tudjuk, hogy van még más fajta is, de ha mindegyiket szeretjük, melyiket válasszuk egészséges életmód szempontjából?

S. Töttő Rita

Már amikor beleharapunk, tudhatjuk, érezhetjük, hogy a sárgadinnye „húsosabb", gazdagabb gyümölcs. Ez a beltartalmi értékeire is éppen ezért igaz: több benne a vitamin és az ásványi anyag, mint a görög dinnyében. Mindkettő gyümölcs több mint 90 százalék vizet tartalmaz, így nem csak finom, de egészséges is. E gyümölcsökben az A-vitamin tartalmat érdemes kiemelni, amely csodás színével is összefügg. Viszont, mivel a sárgadinnyének édesebb az íze is, ezért lehet tudni, hogy „hízlalóbb": 100 grammjában 40 kalória van, míg a görögdinnyében 30. De azért azt nem árt tudni, hogy egyik sem számít soknak, így bátran lehet fogyasztani mindegyiket. A sárgadinnye kicsit előbb és jobban eltelít, így nem is lehet belőle megenni annyit. A görögdinnye pedig még szomjoltásra is kiváló. Glikémiás indexe mindegyiknek magas. No , segítettünk a döntésben?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!