Életmód

2016.07.22. 10:47

Kérdések a szőlőmagőrleményről

Az egészséges életmód hívei gyakorta bukkannak "csoda” étkekre, melyeket "szuper-élelmiszerként" tartanak számon. Ilyen a szőlőmagőrlemény is, amely kapcsán néhány kérdés azért felmerül.

S. Töttő Rita

Szinte nincs olyan probléma, amelyre ne lehetne ajánlani a szőlőmag őrleményét, amely roppant gazdag antioxidánsokban, vitaminokban, ásványi anyagokban, fenolsavakban. Szabályozza a vérnyomást, jótékony a szívre, daganatmegelőző hatást tulajdonítanak neki, csökkentheti a káros koleszterin szintjét, tisztítja a vért, simítja a bőrt – hogy csak néhányat említsünk.

A vörös szőlőmag őrleményéből elég napi egy kiskanálnyi
Fotó: a szerző

Ám arra figyelni érdemes, milyen őrleményt választunk: nem mindegy, hogy szőlőmag vagy vörös szőlőmag az alapanyag, ugyanis az utóbbi sokkal gazdagabb tápanyagokban. Az is kérdéses, hogy ha előtte a magból kisajtolták az olajat, majd ezután őrölték, vajon mennyi hatóanyag maradhatott benne?

Címkék#szőlőmag

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!