Életmód

2014.01.26. 17:55

Ülni egészségesen

Órákat töltünk minden nap a dolgozó székben. Egészségünk szempontjából ezért nem mindegy, milyet választunk.

S. Töttő Rita

Nem olyan egyszerű ám irodai széket választani, ahogyan azt az ember gondolná... Számos feltételnek meg kell felelnie, hogy megfeleljen az igényeinknek. Ha rosszul döntünk, hátfájás, nyakfájás lehet a vége vagy egyszerűen csak idő előtt tönkre megy az ülőalkalmatosság.

Dömök János, aki irodai székek garmadáját forgalmazza Székesfehérváron, segít eligazodni az ülőalkalmatosságok tengerében. Tanácsai a következők:

– Az a jó szék, amely személyre szabható. Vagyis állítóható a magassága. A combnak merőlegesnek kell lennie a lábszárra. A hát megtámasztása szintén lényeges. Van olyan széktámla, melynek a magassága állítható, másokban pedig a deréktámasz is. A megfelelő gerinchajlat pihentető, kényelmes ülést biztosít. A karfa esetében szintén fontos a magasság, mélység, de nem ritkán a szélesség állíthatósága is. A magas embereknek a fejtámla és az ülésmélység állítása is lényeges elem. Az aktív ülést a szék rugalmassága, azaz a támla és az ülőlap együtt mozgása biztosítja – tudjuk meg.

Az anyag sem mindegy: a nagy kopásállóság elengedhetetlen, a hálós kivitel pedig légáteresztő tulajdonságú.

Címkék#szék

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!