Életmód

2014.01.05. 17:40

Ég a bejgli, ég!

A zumba sport és felhőtlen szórakozás, melynek jelentősége télen még inkább előtérbe kerül. Ünnepek alatt mindenki egy kicsit többet eszik, így szinte törvényszerű, hogy észrevétlenül felkúszik néhány kiló, amit le szeretnénk adni...

S. Töttő Rita

– Nálunk a legtöbb fogyás 53 kilogramm volt 10 hónap alatt, amire külön büszkék vagyunk, de a 10-20 kilogramm közötti fogyás az átlag – árulja el Vinczné B. Éva, fehérvári zumbaoktató, aki lányával együtt hozta be a zumbaforradalmat a megyeszékhelyre néhány évvel ezelőtt. A zumbások kedve pedig töretlen azóta is.

Vinczné Braun Éva (középen pinkben) egész évben „zumbáztat” (Fotó: a szerző)

– Ami még nagyon észrevehető, az a testtartás megváltozása és gyönyörűen formálja az alakot is – teszi hozzá Éva. – Ez a mozgásforma szórakoztató, így végre sikerül kirobbantani az embereket, és elkezdenek mozogni. Akik hamar eljutnak odáig, hogy ha kimaradnak órák, nagyon hiányzik. Így volt ez az ünnepek után is, már jelentkeztek a megvonási tünetek Csütörtökön végre megvolt az idei első, bejgli égető zumba óránk, amelynek a hangulata is azt jelezte, hogy már mindenkinek hiányzott a mozgás. Az ilyenfajta szórakozásnak ilyenkor különös jelentősége van, hiszen télen rövidebbek a nappalok, ami kedélyállapotunkra nincs jó hatással, megjelenik a szezonális betegség, a depresszió.

– Ez ellen is kiváló a zumba, leginkább forró latin ritmusokra rázzuk, buli hangulatban. Észre se vesszük, hogy már csurom vizesek vagyunk, csak táncolunk önfeledten. A zumba jókedvre derít, kikapcsol, feltölt és formában tart – hangsúlyozza az oktató.

Címkék#zumba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!