Életmód

2013.01.28. 22:10

Minden kérdést megválaszoltak a kosarasok

Egészségedre! címmel kötetlen beszélgetést rendeztek a Civil Házban. Az eseményre az Alba Fehérvár kosárcsapat négy tagját is meghívták, akiktől bátran lehetett kérdezni.

Sebestyén Lilla

Kötetlen társalgásra invitálta az Alba Fehérvár Kosárlabda Csapat tagjait a Kaptár Ifijúsági és Prevenciós Iroda, hogy beszéljenek a sport szerepéről az egészségmegőrzésben, illetve az élsporttal járó lemondásról a fiataloknak.

- Az ötlet egy palotavárosi felderítő munka során született, ahol több gyerek is jelezte, hogy szívesen hallgatná meg a csapatot, és tenne fel nekik kérdéseket a témában - mondta el Handa Edina, a szervező.

A képen az Alba kosárcsapat tagjai: Medve Máté, Supola Zoltán, Lekli József és Juhos Levente (Fotó: Gregority Antal)

A beszélgetésen szó volt az élsportolók életviteléről, napirendjéről, a kosár és általában a csapatjátékok előnyeiről és hátrányairól.

- A sport rengeteg mindenre tanítja az embert: veszíteni, győzni, küzdeni a céljaiért és csapatban dolgozni - magyarázta Lekli József, a Alba Fehérvár kosárcsapat tagja.

A hivatásos versenyzői állás, nem csak ad, el is vesz  az embertől. Le kell szokni a tivornyákról, az éjszakába nyúló szórakozásról. Figyelni kell rá, hogy mit eszünk, mikor és mennyit pihenünk. Arról nem is beszélve, hogy nagyon kevés idő jut a családra - mesélte Juhos Levente, a csapattárs.

A Kaptár Ifjúsági és Prevenciós Iroda a jövőben is szeretne hasonló kötetlen beszélgetéseket szervezni élsportolókkal, akik ráirányíthatják a gyerekek figyelmét a mozgás fontosságára, az egészséges életmódra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!