Csoda Szigligeten

2018.12.24. 14:23

Vízben áll a Balaton karácsonyfája

Ez a legütősebb indok amellett, hogy december 24-én strandra menjen az ember.

Mivel sem hó, sem jégtáblák, sem csontig hatoló mínuszok nem állták útját a szigligetieknek, a Balaton karácsonyfája elfoglalhatta az őt megillető helyet – hol máshol, mint magában a Balatonban?

A likebalaton.hu híradása szerint mi sem természetesebb ma annál Szigligeten, mint hogy a társaság egyik fele gatyára vetkőzik, a másik fele pedig kucorogva forralt borozik a jégpálya mellett, ahol a gyerekek korcsolyáznak.

A két fokos vízben állította fel az ország legkülönlegesebb fenyőjét – immár hetedik alkalommal – Balassa Balázs polgármester és fia, Dániel. Bár a családfő elismeri, hogy nem a legkellemesebb élmény a jeges vízben ácsorogni, nem fél attól, hogy esetleg lebetegszik. „Aki megmártózik majd újév napján velünk a Balatonban, az egész évben egészséges marad, mert a szervezete erősödik, és ellenáll a megfázásnak” – mondta a polgármester a Likebalaton.hu-nak.

Borítókép: Balassa Balázs és Dániel. Forrás: Likebalaton / Mihály Szilvia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!