magyar hősök

2019.10.20. 13:42

Veresegyházra költöztették a megmentett medvéket (videó)

A Fehérkereszt Állatvédő Liga közbenjárásának köszönhetően, hosszú előkészületeket követően sikerült megmenteni öt spanyolországi medvét.

SAN ANTONIO, COLOMBIA -AUGUST 02 : A Brown bear (Ursus Arctos Arctos) rescued after being abused in a circus is seen at Santa Cruz Foundation on San Antonio, Cundinamarca, Colombia on August 2, 2019. This animals are been rescued from the Ilegal trafficking, the fourth-largest industry in Colombia, after drugs, guns and human trafficking, based primarily on the trade of live monkeys, turtles and reptiles, is now worth $17 million dollars each year. Colombia is one of the most biodiversity country. One in seven of all species on Earth can be found within the country, including 467 different types of mammals, 1,768 birds, 609 amphibians and 475 reptiles. Juancho Torres / Anadolu Agency

Forrás: AFP / Anadolu Agency

Fotó: Juancho Torres

A macik egy malagai állatparkban élték sanyarú életüket. A barcelonai állatvédők is próbáltak rajtuk segíteni, de végül feladták a bürokratikus harcot. Ellenben a magyar hősökkel...

„Tudni kell, hogy ezek a medvék cirkuszokból, állatkertekből és állatparkokból származnak”

– mesélte a Borsnak Dvorszki Csilla, a liga munkatársa, aki a szállításnál is segédkezett. A macik kétezer, kamionban töltött kilométer megtétele után a Veresegyházi Medveotthonba kerültek.

„Összesen hatan voltak, de egyikük nem volt szállítható állapotban. Két nőstényről és három hímről van szó. Egy hosszabb összeszoktatási folyamatot követően – remélhetőleg – beilleszkednek a többiek közé”

– mondta.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!