majdnem rendelt egy Porschét

2019.02.04. 16:26

Véletlenül milliomos lett egy belfasti kamasz

Az aranyélet azonban csak pár óráig tartott.

Forrás: Shutterstock

A 18 éves Dane Gillespie minden bizonnyal a világ legszerencsésebb emberének érezte magát, amikor egyik reggel azt vette észre, hogy 8,9 millió font (nagyjából 3,2 milliárd forint) érkezett a bankszámlájára. Bár valóban kapott egy csekket a nagymamájától, az „mindössze” 8900 fontról szólt, így amikor meglátta a számlája egyenlegét online, sejthette, hogy hibádzik valami.

Dane anyja a Belfast Live-nak azt mondta, valósággal sokkot kapott, amikor meglátta a fia banki kimutatásról készített screenshotját.

„A fiam pár óráig azt hitte, milliomos, azt mondta, rendel egy Porschét. De azt válaszoltam neki: ne légy bolond, az nem a mi pénzünk! Ezt vissza kell majd fizetnünk!”

A pünkösdi királyság mindössze néhány óráig tartott, nemsokára kiderült ugyanis, hogy a fiú rossz összeget ütött be a csekk beváltásakor, amit a bank azonnal észlelt, ám időbe telt, amíg a javítás az online rendszeren is átfutott, így pár óráig a helytelen összeget mutatta a folyószámla – derült ki a Nationwide bank válaszából, amit a családnak küldött.

A bank a közleményében sajnálatát fejezte amiatt is, hogy a fiúnak még egy kicsit tovább kell várnia a hőn áhított Porschéra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!