hát hello!

2021.04.18. 09:00

Új erszényesbékafajt fedeztek fel Amazónia perui részén

A Gastrotheca gamma névre keresztelt faj a Gastrotheca nembe tartozik, amelynek tagjai Közép- és Dél-Amerikában honosak – olvasható a Phys.org tudományos-ismeretterjesztő hírportálon.

The Andean marsupial tree frog (Gastrotheca riobambae) has a unique breeding behavior in having a pouch to carry eggs and tadpoles in.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az erszényesbéka-félék egy új faját fedezték fel az Amazonas-medence perui részén – jelentette be a dél-amerikai ország természetvédelmi területeiért felelős szolgálat.

„A Cordillera de Colán Nemzeti Természetvédelmi Terület fontos felfedezéssel járult hozzá a tudományhoz: az Amazonas-medencében fekvő védett területen most először azonosítottak új erszényesbékafajt” – számolt be a SERNANP.

Az erszényesbéka-félék vagy tasakosbéka-félék jellegzetessége, hogy petéiket a hátukon kialakuló költőtasakban keltik ki.

A szakemberek néhány héttel ezelőtt fedezték fel a kétéltűt, amelynek hátát vastag, szemcsés, zöld színű bőr borítja, írisze türkizkék színű, hasán nincsenek se foltok, se pöttyök.

A Cordillera de Colán Nemzeti Természetvédelmi Terület több mint 39 ezer hektáron terül el és számos különleges fajnak ad otthont.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!