Diplomácia

2020.01.10. 14:26

Trump boldog születésnapot kívánt Kim Dzsong Unnak

Nem tudni, hogy pontosan melyik évben született az északi-koreai vezető.

Donald Trump amerikai elnök (b) és Kim Dzsong Un első számú észak-koreai vezető a két Koreát elválasztó panmindzsoni demilitarizált övezetben húzódó demarkációs vonal déli oldalán 2019. június 30-án.

Forrás: MTI/AP

Fotó: Susan Walsh

Boldog születésnapot kívánt a héten Donald Trump amerikai elnök Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőnek

mondta el újságíróknak pénteken a dél-koreai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója.

Csung Jui Jong a héten Washingtonban éppen Kim Dzsong Un születésnapján találkozott Trumppal, aki emlékezett az évfordulóra, és azt kérte a szöuli tanácsadótól: Mun Dzse In dél-koreai államfő tolmácsolja majd születésnapi jókívánságait az észak-koreai vezetőnek.

Csung Jui Jong amerikai útjáról hazatérve elmondta:

az üzenetet már továbbították is Észak-Korea felé a megfelelő csatornákon.

Kim Dzsong Un január 8-án született, de nem lehet pontosan tudni, hogy 1982-ben, 1983-ban vagy 1984-ben. A hivatalos közlés szerint 38 éves, 1982-ben született, ami egybeesik a Kim-dinasztiát megalapító Kim Ir Szen születésének hetvenedik, és édesapja Kim Dzsong Il születésének negyvenedik évfordulójával, ám a dél-koreai szakértők szerint a jelenlegi diktátor valójában egy évvel később született. Amerikai szakértők ezt is vitatják, mert úgy vélik, hogy Kim Dzsong Un 1984-es születésű.

Borítókép: Donald Trump amerikai elnök (b) és Kim Dzsong Un első számú észak-koreai vezető a két Koreát elválasztó panmindzsoni demilitarizált övezetben húzódó demarkációs vonal déli oldalán 2019. június 30-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!